Vintermagi med hundeslede

Det er kanskje om vinteren det er aller mest spennende å kjøre hundeslede. Da er det også langt friere hvor du vil kjøre, ettersom sleden kan trekkes nesten overalt der det er snø eller trygg is. Selvsagt vil det gå langsommere i dyp snø, og du kan måtte hjelpe hundene med å skyve sleden i oppoverbakkene, men det er en del av moroa.

Vinterens magi

Vinteren er magisk, og dersom du ikke liker å gå på ski, kan hundeslede faktisk være et fint alternativ. Når sola skinner, kan du oppleve den gnistrende snøen. Bare husk å kle deg godt så du ikke fryser, for det er ikke sikkert vintersola varmer så mye. Husk også solbriller, ettersom solskinn på snø kan være ganske sterkt. Kjører du i skogen, kan det drysse puddersnø fra greinene, noe som bare bidrar til vinterstemningen. Frisk luft og mosjon gir god matlyst, så det er fint å ta en matpause underveis, der hundene selvsagt skal ha mat før du selv setter deg for å spise. Det er veldig viktig å ta godt vare på hundene når du kjører hundeslede. Selv om du kjører sammen med en guide, er det fint om du hjelper til med å mate og stelle hundene underveis.

Fantastiske kveldsturer

Hundesledeturer om kvelden kan være minst like fantastisk, spesielt dersom du er langt nord og kan oppleve nordlyset. La hundene ta deg med et stykke fra tettsteder og hus, slik at himmelen blir skikkelig mørk. Da kan du se nordlyset i all sin prakt, og oppleve stjernehimmelen uforstyrret av menneskeskapte lys. Med hundeslede får du også oppleve stillheten ute, i skarp kontrast til for eksempel skuter-turer eller bilturer ut i naturen. Du får frisk luft og kan være sammen med de fantastiske sledehundene. Sjekk ut hvilke hundesledemuligheter som finnes neste gang du skal på tur.