Hundespann om sommeren

Kjøring med hundespann er ikke bare en vinteraktivitet. Om sommeren er det også mange muligheter for å kjøre med hunder. Da er sleden rett og slett byttet ut med en vogn på hjul. Du er litt mer begrenset med henhold til hvor du kan kjøre hundespann om sommeren, ettersom du bør holde deg på veier, men hundekjøring er likevel en fin sommeraktivitet. Har du med hunder og vogn, slipper du å bære alt du har med, og det er enklere å få med barn på tur, eller folk som har nedsatt funksjonsevne.

Ikke bare avslapping

Selv om hundene gjør mye av drajobben, må du være forberedt på å hjelpe til gjennom å dytte på vognen i oppoverbakkene og bremse i nedoverbakkene. Du kan altså få god trim selv om du har med hundespann. Men fordelen er at personer som ikke er like gode til beins kan sitte på mens noen andre står bak og hjelper hundene når det trengs. Dermed kan også folk med nedsatt funksjonsevne komme seg langt til fjells på en morsom og miljøvennlig måte. Hundekjøring om sommeren har blitt bedre kjent blant annet gjennom TV-program som 71 grader nord, men det er fortsatt mange som tror at man bare kan kjøre med hunder om vinteren.

Passer for hele familien

Hundekjøring om sommeren passer fint for alle. De aller minste kan sitte på, mens litt eldre barn kan hjelpe til å styre vognen og bidra når hundene skal mates og stelles. Det er selvsagt en fordel å like hund, men du trenger ingen erfaring for å bli med på tur med hundespann. Du kan dra på tur med guide. Guden gir deg opplæring før turen, slik at du kan kjøre et av spannene selv, og dersom du er mer erfaren kan du leie spann uten guide, men da må du gjøre all jobben med hundene selv. Hundespannturer om sommeren er tilgjengelig mange steder i landet, så her er mulighetene mange. På de mest populære stedene kan det lønne seg å bestille i god tid, ettersom pågangen kan være stor. Med alt fokus på miljøvern, er hundespann et veldig godt alternativ til turer med motoriserte kjøretøy, og du kan oppleve mange nye og spennende steder på denne måten.