Denne bloggen handler om hundekjøring. Hundekjøring er en aktivitet du kan drive med hele året, og hvis du er glad i hunder og natur, er dette den perfekte kombinasjonen. Selvsagt er det ikke mange som har et helt hundespann, men det er fullt mulig å leie hundespann for en dag eller for en lengre periode. Hvis du aldri har kjørt med hundespann før, anbefales det å bli med på tur med en guide. Da lærer du alt du trenger, og guiden sørger for at hundene får det stellet de trenger. Men ikke overlat alt arbeidet til guiden. Involver deg og bli kjent med hundene.

Tilbud over hele landet

Du kan drive med hundekjøring i store deler av landet, men tilbudet er ikke like godt utbygd overalt. I Nord-Norge er det mange aktører som leier ut hundespann og som tar med turister på tur. Derfor er det lett å finne hundespann og guider der. Andre steder i landet kan tilbudet være mer sesongbasert, men det er bare å lete litt rundt på internett, så finner du mange tilbud og muligheter. Hundekjøring er ikke bare vintersport, selv om det kanskje er sledekjøring som er mest kjent. Om sommeren kan sleden byttes ut med en vogn, og denne vognen kan brukes til å transportere turutstyr og personer.

En god ferieidé

Hundekjøring er en fin ferieidé til familien. Hvorfor dra halve verden rundt når det er så mye spennende å oppdage i Norge? Norge er faktisk et uoppdaget ferieland for mange nordmenn, ettersom fokuset gjerne er å reise til varmere strøk. Men det er ikke nødvendig å reise langt for å oppdage nye ting. En tur med hundespann, enten om vinteren eller om sommeren, passer både for liten og stor. Turene kan være korte eller lange, alt etter hva dere er interessert i. Lengre turer krever litt mer planlegging, så det er lurt å spørre hva som tilbys først, og legge planene i god tid. Hvis du leter etter en litt annerledes sommerferie, så kan hundekjøring være nettopp det du leter etter. I denne bloggen kan du lese litt mer om hundekjøring, og kanskje får du noen gode tips.