En annerledes naturopplevelse

En tur med hundeslede kan gi deg en ny og annerledes naturopplevelse. Nordmenn er generelt flinke til å bruke naturen, men det er ikke så mange som har opplevd naturen på hundeslede. Det er selvsagt fint å gå på ski eller til fots, og motoriserte hjelpemidler kan også være en vei inn i naturen for mange, men hundeslede er noe helt annet. Du kommer nærmere naturen, og får oppleve stillhet og fantastisk natur som du kanskje aldri ville opplevd ellers. Alle har godt av å komme seg ut i naturen, så hvorfor ikke gjøre det på en ny og spennende måte?

Fordelen med hundeslede

En av fordelene med hundeslede er at hundene løper raskt, og du kommer deg lenger enn du ville gjort på ski. Du trenger ikke å anstrenge deg like mye, spesielt ikke dersom du bare sitter på sleden. Hundeslede kan gjøre det enklere å få med seg barn, eldre og bevegelseshemmede ut i naturen, og hundene kommer fram på steder der det er vanskelig å kjøre bil. For folk med nedsatt funksjonsevne er hundeslede en av de beste måtene å komme seg ut i vill natur. Selv om det må være med ledsagere vil hundesledeturer likevel oppleves veldig fritt, ettersom det ikke er nødvendig å følge veier eller stier.

Hundesledeturer gir deg også muligheten til å oppleve ekte stillhet. Stillhet er en luksus i dagens travle liv, spesielt for folk som bor i sentrum. Når du skal på hundesledetur, kan det være lurt å slå av mobilen, og være til stede i øyeblikket. Når hundene stanser for å ta en pause, blir det stille, og da får du faktisk oppleve stillhet.

Du trenger ingen kunnskap

Du trenger ikke å vite noe om trekkhunder eller hundesleder for å bli med på tur med hundeslede. Det er enkelt å bestille en tur med guide, enten du vil dra på en lang eller kort tur. Guiden vil ta vare på hundene underveis, slik at du bare kan kose deg og nyte turen. Hvis du vil kjøre selv kan du få opplæring, og deretter bli med på tur med guide. Mer erfarne hundekjørere kan leie hundeslede, men du trenger altså ikke å ha forkunnskap for å bli med på tur.

Morsomt for alle

Hundesledekjøring er morsomt både for voksne, barn og ungdommer. Opplev en rolig familietur, eller la ungdommene bli med på et fartsfylt eventyr i naturen. Ungdommer som kjører hundeslede kan oppleve mestringsfølelse og spenning, og alle som er glade i dyr kommer selvsagt til å elske å bli med på tur.

Hundesledetur kan være den perfekte opplevelsesgaven til den som har alt. Gi bort en tur i fødselsdagsgave eller julegave til noen du er glad i, og la dem oppleve nye sider ved norsk natur. Hundekjøring er faktisk en helårsaktivitet, selv om det er lettest å komme ut i vill natur om vinteren. Kjøring på snø gir langt flere muligheter, og du kan oppdage nye steder, mørketid, snø, kulde og magiske vinternetter ute. Tilbudene er mange, men de fleste hundesledeaktørene holder til nord i landet.